HAVALI YATAK ÖZELLİKLERİ


     Havalı yataklar sırtta yarayı engelleyen, normal yataklarda yatma sorunu olup rahat yataklarda yatmak isteyen hastalar ve ya normal vatandaşlar için üretilmiştir. Havalı yataklardan diğer yataklarda farkı elektrikle çalışmasıdır. Vücudun ısı dengesini kontrol eder. Vücutta yara oluşumunu engeller, şekil olarak vücudun her yerine aynı seviyede hava dağılımı sağlar ve bu sebeple vücudun rahat bir şekilde yatmasını sağlar. Sırt ağrısı, bel ağrısı çeken ya da hasta olduğun için yatağa bağımlı olan kişilerin vücudunda yara oluşumunu engelleyen bir yatak türüdür. Fiyatları yüz elli türk lirası ve dokuz yüz türk lirası arasında değişmektedir. Bazı modelleri bulunur. Bu modeller şöyledir;
-          ABC HAVALI YATAK
-          BAKLAVA TİPİ HAVALI YATAK
-          BORU TİPİ HAVALI YATAK
ABC HAVALI YATAK
Bu havalı yatak uzun süre sırt ağrısı, bel ağrısı yaşanmadan oksijenin eşit dağıtıldığı bir havalı yatak türüdür. Havalı yatak tek tuşlu bir kumandayla çalışmaktadır. Farklı yatış pozisyonlarına göre şekil alan bir havalı yatak türüdür.
         BORU TİPİ HAVALI YATAK
Bu havalı yatağın dört motoru bulunmaktadır. Özellikle sırt ve bel ağrısını engelleyici özellikle gözenekler bulunur. Şekil olarak boruya benzer. Adeta masaj hissi veren bir havalı yatak türüdür. 150 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Hastalardaki yaraları önleyici bir havalı yataktır. Ayrıca vantilatör özelliğine de sahiptir. İki çeşidi bulunur.
A+B 8 CM BORU TİPİ HAVALI YATAK: Başlangıç seviyesindeki yaraları önler. 100 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Ekonomik bir havalı yataktır. Kullanım ömrü 1 yıldır.
A+B 12 CM BORU TİPİ HAVALI YATAK: Hastanın yatma süresi 12 saatten fazla ise kullanılmalıdır. Henüz vücut yarası olmayan hastalar için tercih edilebilir. Bel ve boyun bölgesinde bulunun fanı sayesinde pişik, terleme ve yara oluşumunu engeller. Her kiloya uygun taşıma kapasitesine sahiptir.
        BAKLAVA TİPİ HAVALI YATAK
Baklava üçgen dilimli olarak tasarlanmıştır. Doğal bir masaj hissi vermektedir. Vücudun ısı dengesini kontrol eder. En çok kullanılan havalı yatak türüdür.
        Özet olarak tüm havalı yataklar hastanın tümüyle rahat etmesini sağlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar