HASTA YATAĞI FAYDALARI


Hasta yatakları felçli ya da kısa süreli yatağa mahkum insanlar için üretilmiştir. Normal yataklara göre daha konforludur. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hasta için oldukça güvenlidir. Terlemeyi önlemesi ve antibakteriyel olması hastanın faydasınadır. Bütün hasta yatakları yüz elli – iki yüz kilogram taşıma kapasitesine sahiptir.
     Hasta yatakları elektrikli motor ile çalışmaktadır. Bu motor sayesinde yatak hareket etmektedir.  Bu hareket sayesinde hasta kolayca yemek vb temel ihtiyaçlarını gidermektedir. Hasta yataklarının yatakları normal yataklardan daha farklıdır. Hastanın vücut yapısına göre şekil almaktadır, bu özelliği sayesinde hastanın terlemesini ve kokmasını engeller. Hasta yataklarının birçok modeli bulunur. Lazımlıklı hasta yatağı hastanın tuvalet ihtiyacına yardımcı olur. Ev tipi ahşap hasta yatağı ise ahşap özelliği sayesinde ev için tamamen uygundur. Baş ve ayak kısmının hareket etmesi sayesinde hasta kolayca ihtiyacını giderebilir.
     Hasta yataklarının yan korkulukları ve başlıkları plastik, demir ya da alüminyum olabilir. Bu özellikler tamamen fiyata göre değişmektedir. Yan korkuluklar hastanın yataktan düşmesini engeller ve hastanın güvenliğini sağlar. Hasta yataklarının iki motorlu, üç motorlu, dört motorlu olmak üzere modelleri bulunur. İki motorlu hasta yatağı iki motoru sayesinde baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Üç motorlu hasta yatağının iki motoru iki motorlu hasta karyolasıyla aynı özelliğe sahiptir. Üçüncü motoru ise yukarı aşağı hareket etmektedir. Dört motorlu hasta karyolası ise dördüncü motoru sayesine tredelenburg yani asansör özelliğine sahiptir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar